23948sdkhjf

Nordic Papers kvartalsrapport: "Starkaste kvartalet någonsin"

– Detta är det starkaste kvartal Nordic Paper någonsin har levererat med både nettoomsättning och Ebitda på nya rekordnivåer. När vi nu adderar förvärvet i Kanada är även försäljningsvolymen högre än något tidigare kvartal under vår verksamhets drygt 150-åriga historia.

Så inleder Nordic Papers vd Anita Sjölander sin kommentar över årets första kvartal.

Nettoomsättningen ökade med 36 procent till 1 052 miljoner kronor från förra årets 772 miljoner.

Rörelseresultatet uppgick till 202 miljoner kronor att jämföra med förra årets 106 miljoner.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var 53 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 47 miljoner.

– Efterfrågan för våra produkter är fortsatt mycket stark på alla marknader och våra produktprishöjningar har kompenserat för kvartalets kostnadsinflation och även ökat vår lönsamhet. Då transportkostnaderna stiger, framför allt för översjötransporter, arbetar vi aktivt med den geografiska fördelningen i vår försäljning. Vi har minskat våra leveranser till
Nordamerika från vår produktion i Skandinavien och istället ökat volymerna till den mycket starka europeiska marknaden, kommenterar Anita Sjölander och avslutar:

– Vi är nöjda med att vårt fokuserade arbete levererat på våra planer under det första kvartalet. För det kommande kvartalet ser vi fortsatta möjligheter till marginalförbättring genom prishöjningar för våra produkter trots att vi räknar med viss fortsatt kostnadshöjning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093