23948sdkhjf

Besegrar berget med rätt vinkel

Epiroc sätter en ny standard inom dikning och stenbrytning med en ny rotationsfräs. Den till synes enkla lösningen där trummornas vinklar är hemligheten ger en bättre effektivitet med energibesparingar på upp till 40 procent.

Fram tills nu har effektiv stenbrytning och dikning lösts med avancerade och dyra lösningar. Men nu sägs Epiroc med sin nylanserade VC 2000 ta rotationsfräsar till en ny nivå.

-Vi presentera ett alternativ som sparar tid och pengar i princip hela vägen från investering till energi och slitage på bäraren. Och allt detta uppnås genom trummornas vinklar, säger Gordon Hambach, Global Business Manager för Hydraulic Attachment Tools på Epiroc i ett pressmeddelande.

Med en V-formad konstruktion blir det möjligt att skära med plan botten, så att inget material lämnas orört mellan trummorna. En vanlig rotationsfräs måste röra sig från sida till sida för att skapa ett jämnt dike, något som ger extra slitage på bärararmen. VC 2000 uppnår samma resultat genom att bara röra sig rakt fram. Den fungerar ungefär som en hink och blir därför både enklare att använda och smidigare för bäraren samt kräver betydligt mindre energi. Om man räknar med stilleståndstid och underhåll blir kalkylen ännu mer attraktiv.

-Att erbjuda lösningar som kan hjälpa våra kunder att nå nya nivåer är givande, inte minst när det gäller energibesparing och hållbarhet. Det inspirerar oss att hela tiden tänka nytt när det gäller alla aspekter av vårt erbjudande, och VC 2000 är definitivt ett resultat av det, säger Gordon Hambach.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096