23948sdkhjf

Ännu mer hållbarhet för stålorganisationen

Branschorganisationen World steel association, worldsteel har medlemmar i alla större stålproducerande länder och medlemmarna representerar cirka 85 procent av den globala stålproduktionen. Nu kommer de ut med en reviderad tillika utökad hållbarhetsstadga.

– Hållbarhet är ett affärskrav och en grundläggande komponent i alla branschers verksamhet. Etiska och socialt ansvarstagande företag måste kunna visa för sina intressenter hur de presterar och vart de är på väg. Med utgivningen av denna stadga bekräftar stålindustrin sitt engagemang för hållbarhet och visar industrins ökade ansträngningar och anpassade åtgärder mot ett hållbart samhälle, säger Edwin Basson, generaldirektör på worldsteel i ett meddelande.

Den nya stadgan ska spegla branschens ökande fokus på hållbarhet och dess ansvar för att skapa positiva effekter på människor, vår planet och samhällets välstånd.

Den nya stadgan ska representera branschens handlingsorienterade tillvägagångssätt för hållbarhet, som starkt uppmuntrar stålproducenter och föreningar att vara proaktivt engagerade i worldsteels hållbarhetsprogram och att driva på för högre standarder i deras hållbarhetsprestanda.

Den nya hållbarhetsstadgan är organiserad i 9 principer med 20 tillhörande kriterier, som ska täcka miljömässiga, sociala, styrande och ekonomiska aspekter av hållbarhet.

Ledarna för 39 medlemmar i worldsteel har tillhandahållit bevis för att de är i linje med dessa kriterier har undertecknat stadgan och erkänns därför som stadgemedlemmar för en treårsperiod.

– För närvarande har vi inga svenska undertecknare av den nuvarande stadgan. Den gamla stadgan hade 73 undertecknare, vilket inte bara omfattade Ovako, utan SSAB, som var en worldsteel-medlem vid den tiden, berättar worldsteel för oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.093