23948sdkhjf

Efterfrågan på stål kommer att öka

Nu förutspår Worldsteel, organisationen vars medlemmar represnterar 85 procent av den globala stålproduktionen, att efterfrågan på stål kommer att öka med 5,8 procent under 2021.

Under 2020 minskade världens råstålsproduktion med 0,9 procent som en följd av coronapandemin. I år ser produktionen istället ut att öka, och enligt Worldsteel kan den globala produktionen av stål komma att öka med 5,8 procent under 2021.

En av anledningarna till den förutspådda siffran är att Worldsteel ser att den tredje coronavågen kommer att stabiliseras under andra kvartalet i takt med att fler och fler vaccineras. Detta ska i sin tur leda till att efterfrågan gradvis kommer att återgå till det normala.

Med en ökad efterfrågan på 5,8 procent i år kommer 1 874 miljoner ton stål att säljas.

Samtidigt som Worldsteel förutspår siffrorna för 2021 har de även gjort en prognos över 2022, och här menar stålorganistationen att efterfrågan kommer öka med 2,7 procent. Detta skulle innebära att världen då kommer producera cirka 1 924 miljoner ton stål.

Även om prognoserna för 2021 och 2022 är positiva vill Worldsteel dock understryka att det finns mycket som kan komma att påverka den nuvarande prognosen. Främst eftersom det inte går att veta säkert hur coronapandemin kommer spela ut sig, men prognosen kan även påverkas av tillbakadragande av stödjande skatte- och penningpolitik, geopolitik och handelsspänningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08