23948sdkhjf

Höga leveransvolymer och prishöjningar

År 2021 har präglats av mycket starka leveransvolymer, arbete med att få bort flaskhalsar i produktionen och förbättringar över hela leveranskedjan har gett resultat för Nordic Paper. För att få fortsatt goda resultat även under 2022 kommer Nordic Paper behöva göra prishöjningar på sina produkter.

Höga leveransvolymer och högre priser innebar att nettoomsättningen ökade med 21 procent jämfört med sista kvartalet förra året. Kraft Paper har en god EBITDA-marginal på 29 procent, något bolaget är stolta över.

Nordic Paper märker fortsatt av en kraftigt negativ effekt från höga kostnader för energi och massa inom natural Greaseproof. Trots att bolaget har arbetat med prishöjningar så har det inte kompenserat för kostnadsökningarna. För att öka lönsamheten krävs ytterligare prishöjningar.

Vid summering av helåret 2021 och inkluderar det leveransmässigt starka fjärde kvartalet kan det konstateras att ett nytt årsrekord för försäljningsvolymer är uppnått. Det nya rekordet om 281 000 ton papper och massa är 3 procent över det tidigare rekordet från 2019 och mer än 5 procent över försäljningsvolymen förra året.

Framåt satsar Nordic Paper på att leverera högkvalitativa och hållbara specialprodukter runt om i världen, även på deras nya bas i Nordamerika.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109