23948sdkhjf

Ytterligare bruk får jubileumsbok

Förra året släppte Nordic Paper en bok för att fira och uppmärksamma att bruket i Bäckhammar fyller 150 år. Nu är det dags för bolagets andra bruk i Åmotfors som firar 125-årskubileum.

I den nya jubileumsboken från Nordic paper står bruket i Åmotfors i fokus, eftersom det i år är 125 år sedan bruket grundades av dåvarande bruksägarna H.A Breien och Jörgen Blakstad.

Boken, som delvis är en bildkavalkad, med huvudsakligt fokus på nutid samt de senaste 125 åren, är tänkt som en hyllning till alla de människor från då och nu som gjort och gör bruket till vad det är i dag.

Under årens lopp har flertalet olika papperssorter tillverkats vid fabriken i Åmotfors och i dag tillverkas starkt, oblekt kraftpapper vid de två pappersmaskinerna. Papper som bland annat är bra för impregnering, bestrykning och beläggning. Papper som bland annat blir till kylpaneler, golv till släpkärror, maskeringspapper och ibland även möbler och textilier.

– Det som utmärker bruket här i Åmotfors är framför allt atmosfären. Jag har alltid trivts väldigt bra och jag vet att både medarbetare och entreprenörer säger samma sak. Många entreprenörer vill väldigt gärna komma tillbaka till oss när vi har underhållsstopp, eftersom de tycker det är en så bra arbetsplats. Det får man ta som ett gott betyg, säger Christer Österberg, fabrikschef vid Nordic Paper Åmotfors i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.112