23948sdkhjf

SSAB anställer 900

Det handlar om sommarvikariat på SSAB.

– Ja det brukar finnas ett ganska bra intresse, och intresset har ökat senaste åren med vårt engagemang för att minska vårt klimatavtryck och utveckla teknik för fossilfritt stål, berättar Mia Widell som är Head of SSAB corporate communication för oss.

Även detta år erbjuder SSAB semestervikariat inom olika verksamhetsområden. De flesta är på företagets produktionsanläggningar i Oxelösund, Borlänge och Luleå. 900 platser är det som ska fyllas.

Arbetsuppgifterna på anläggningarna varierar men störst behov är av operatörer inom de olika processerna, på underhåll, laboratorier, fabriksservice, fastighetsunderhåll, processutveckling, inköp och produktionskontroll.

På SSAB i Oxelösund anställs mellan 300 och 400 medarbetare, i Borlänge cirka 300 och i Luleå cirka 230 medarbetare.

De som brukar lockas av vikariaten är framförallt personer som planerar för framtiden och funderar på att utbilda sig till ingenjör med olika inriktningar.

– Semestervikarier är viktiga för oss ur många aspekter. Framförallt hjälper de oss att hålla igång produktionen när ordinarie personal är på semester, men de bidrar också med ny energi till vår gemenskap. SSAB är en attraktiv arbetsgivare och som vikarie hos oss får du mer kunskap om stålindustrin och kan aktivt bidra till att skapa ett hållbart samhälle, hälsar Anders Storman, Group HRD, på SSAB i ett meddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Klartecken till H2 Green Steels stålverk
AI ger bättre kopparutvinning
LKAB kommer inte leverera till H2 Green Steel
Ytterligare kraftbolag satsar på koldioxidinfångning
Skogsindustrierna ser ökande export som klimatnytta
De får stororder inom gruvutrustning från Boliden
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095