23948sdkhjf

Ny gasfabrik tredubblar produktionen

Linde Gas har invigt en ny luftgasfabrik i Danmark, en satsning på över 300 miljoner kronor som tredubblar produktionen, säkrar leveranserna och öppnar möjligheter för utveckling av industrigaser.

Med den nya fabriken i danska Vejle möter Linde den allt större efterfrågan på industrigaser, vilka har stor betydelse för det moderna samhället. Gaserna har otaliga tillämpningsområden inom bland annat livsmedelsområdet, sjukvården, stålindustrin med mera.

-När vi nu tredubblar vår produktion i Danmark ökar vi leveranstryggheten för våra kunder rejält så att de tryggt kan fortsätta sin tillväxt samtidigt som vi kan möta den ökande efterfrågan från nya kunder, kommenterade Jan Christensen, Linde Danmarks vd och försäljningsdirektör, vid invigningen.

Den nya produktionsanläggningen bygger på den senaste tekniken och har därmed fått stor uppmärksamhet.

-Både läkemedelsföretag, livsmedelsföretag och myndigheter har varit imponerade efter att ha besökt vår nya fabrik och sett att den moderna tekniken som uppfyller alla uppsatta krav. Med denna nya fabrik har vi även fått större förutsättningar att vidareutveckla den höga kvalitet vi är kända för, menade Jan Christensen.

Råvaran i fabriken är helt vanlig, livgivande luft som alla levande varelser andas. Det Linde gör är att rena och kyla luften till cirka minus 200 grader så den blir flytande. Ur vätskan särskiljs sedan kväve och syre. Dessa ingår sedan i Lindes många industrigaser såväl som gaser för läkemedelsindustrin och hälsosektorn.

-Vi arbetar nära våra kunder för att utveckla nya användningsområden för gaserna och därmed göra deras produktionsprocesser mer effektiva och miljövänliga. Något vi märker ett ökat intresse av från marknaden, kommenterade Jan Christensen.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094