23948sdkhjf

Förberedande arbeten för gruvöppning

Botnia exploration har undertecknat en avsiktsförklaring med Veidekke entreprenad. Entreprenadavtalet är avseende förberedande arbeten för gruvöppning och drivning av guldgruvan Fäbodtjärn.

– Det är väldigt spännande att Botnia exploration äntligen kan påbörja arbetet med att starta Fäbodtjärn. Vi kommer nu att utveckla verksamheten och då är det viktigt att knyta bra samarbetspartners till verksamheten där Veidekke besitter bred erfarenhet och kunskap med dokumenterat bra resultat. Deras uttalade filosofi att samverkan på alla individnivåer är viktigt för framgångsrika projekt är något som passar in väl i Botnia Explorations filosofi. De kommer att spela en viktig roll i vårt dagliga arbete i Fäbodtjärn och vi ser fram emot att jobba nära varandra, säger Thomas Ljung, vd för Botnia exploration.

På andra sidan affären sitter Mathias Rönnholm, regionchef Veidekke anläggning nord. Han tycker också att projektet är spännande.

– Det här är ett otroligt spännande projekt och vi är naturligtvis mycket glada och stolta över förtroendet från Botnia exploration. Här har vi en möjlighet att tillsammans jobba på det sätt vi vet fungerar bäst, i samverkan med fokus på involvering. Arbetar vi involverande med kund, samarbetspartners, projektörer och medarbetare når vi maximal effektivitet och kvalitet. Vi kan lägga fokus på ekonomi, framdrift och produktionslösningar i samverkan, säger han. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078