23948sdkhjf

Hjälper vid övergång till vätgaselektriska lösningar

För att underlätta för kunder inom olika segment att undersöka möjligheterna med vätgas och bränsleceller har Powercell Sweden  beslutat starta det nya affärsområdet Transition services. Transition services ska erbjuda en bred palett av tjänster och produkter för att bistå kunderna i valet av komponenter och vid integrationen av de tekniska lösningarna. För större kundprojekt ska Powercell via det nya affärsområdet även att erbjuda nyckelfärdiga lösningar.

– Under det senaste året har vi märkt hur kunderna går från en fas där de beställer enstaka bränsleceller för att testa vår teknik, till att börja räkna på hur vätgaselektriska lösningar kan erbjuda ett långsiktigt alternativ till befintlig och ofta fossilbaserad teknologi. Många kunder kommer att lämna en teknologi som de kanske använt i nästan hundra år till förmån för helt nya lösningar som de har minimal erfarenhet av. Där har vi en viktig roll att spela när det gäller att göra övergången enkel och smidig. Vi vill skapa trygghet för kunden, säger Richard Berkling, vd för Powercell Sweden.

Genom att underlätta övergången till utsläppsfria, vätgasbaserade lösningar, räknar Powercell med att det nya affärsområdet också kommer att stärka bolagets produktförsäljning och bidra till att växa basaffären.

– Vi ser att med vår mångåriga erfarenhet från forskning och utveckling inom bränslecells- och vätgasområdet kan skapa betydande kundvärde högre upp i värdekedjan. Det utökar vår positionering i värdekedjan där vi kan tillgodogöra oss värdefulla applikationsdata för fortsatt utveckling av nya affärer och nästa generations teknologi, säger Richard Berkling.

Det nya affärsområdet kommer att ledas av Andreas Bodén som är ansvarig för att ta fram nya strategiska affärsinitiativ och driva utvecklingen av nya produkterbjudanden med kompletterande affärsmodeller.

– Transition services kommer att spela en avgörande roll för våra kunders övergång till vätgaselektriska lösningar och kompletterar därför dagens erbjudande på ett väldigt bra sätt, säger Andreas Bodén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094