23948sdkhjf

De hjälper Ryssland ta fram palladium och platina

Metso Outotec ska leverera all nyckelteknologi för en ny koncentrationsanläggning i Norilsk, Ryssland. Koncentratorn drivs av gruvföretaget Chernogorskaya, som är en del av Russian Platinum group.

Leveransen är baserad på Metso Outotecs egenutvecklade teknik och innehåller nyckelutrustning för slipning, flotation och separation. Metso Outotec kommer också att leverera elektrifiering, instrumentering och automatisering för koncentratorn. 

Den kommer att bearbeta nickel-kopparmalm med hög palladium- och platinahalt från Chernogorsky-fyndigheten med en årlig kapacitet på 7 miljoner ton. Metso Outotec har gjort den grundläggande konstruktionen för koncentratanläggningen i projektets tidigare skeden.

– Russian Platinum siktar på en mycket effektiv och miljövänlig produktionsprocess i industriregionen Norilsk. Byggandet av Chernogorsk GOK är den första etappen i detta storskaliga projekt, vars genomförande kommer att göra vårt företag till en av de ledande inom produktionen av palladium och platina. Användning av avancerade tekniska lösningar och pålitlig utrustning är en absolut prioritet. Partnerskapet med Metso Outotec och kontinuerligt stöd från den lokala verksamheten i Ryssland är viktiga komponenter för att säkerställa projektets framgång, säger Evgeny Vorobeichik, vd på Russian Platinum.

– Metso Outotec har riklig erfarenhet av den arktiska miljön i Norilskregionen och dess unika rika och krävande malmtyper. Vi är glada över att kunna stödja Chernogorskaya i detta greenfield -projekt, där vi kommer att leverera hela koncentratorn med den senaste tekniken, säger Markku Teräsvasara, vd för affärsområdet Mineraler på Metso Outotec.

Den nya koncentrationsanläggningen förväntas starta produktionen år 2023.

Kontraktet överstiger 100 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096