23948sdkhjf

Två döda och en saknad i guldgruva

Sibanye-Stillwater bekräftar och beklagar dödsfall vid sin Kloof-verksamhet.

Det var på söndagsmorgonen som en person rapporterades saknad vid den djupa guldgruvan Kloof  7 mil väster om Johannesburg. Den anställde kom inte tillbaka till stationen med sitt team efter att ha genomfört planerade rutinreparationer i ett åkeri, nära axelstationen. Personen saknas fortfarande.

Ett räddningsteam på sex personer sökte efter Sibanye-Stillwaters anställde under söndagen i området där den anställde rapporterades saknad. Men något gick fel.

Baserat på den information företaget fått, drabbades två av dem av hetta under sökningen och avled på söndagskvällen.

Styrelsen och ledningen för Sibanye-Stillwater riktar sina uppriktiga kondoleanser till familj, vänner och kollegor till de avlidna anställda och de som drabbats av denna förödande förlust av liv, skriver Sibanye-Stillwater på sin hemsida.

Sökningen efter den försvunna medarbetaren fortsätter och orsaken till dessa incidenter kommer att utredas när sök- och räddningsinsatsen är avslutad.

Det multinationella gruvföretaget för ädelmetaller, Sibanye-Stillwater har flera gruvprojekt i Sydafrika och Amerika. 

Kloof är en stor, ytlig till extremt djup guldbrytning och bearbetning av guld som ligger i Far West Rand Goldfield i Witwatersrand Basin, nära staden Westonaria i Gautengprovinsen i Sydafrika, 70 kilometer väster om Johannesburg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078