23948sdkhjf

Många klagomål på lukt från bruket

Efter ett av sommarens åskväder var det många som upplevde att lukten från Skogshalls var värre än vanligt. Lukten uppstod i samband med driftsstopp på bruket.

Länge förknippades massa- och pappersbruken med illaluktande verksamhet. Genom en rad åtgärder har problemen minskat även om det fortfarande förekommer luktstörningar, precis som nu vid Skogshalls bruk. Människor i trakten kring bruket har beklagat sig över odören från bruket. 

- Produktionen kom igång snabbt och stoppet orsakade inga större problem. Men vi är medvetna om de tillfälliga luktstörningarna som uppstått i samband driftstopp under den senaste tiden, säger Carl Norell, presschef på Stora Enso.

ProcessNordic har tidigare talat  med Göran Lindqvist, ordförande i branschorganisationens Skogsindustriernas miljökommitté. Göran berättar också att luktfrågan inte är ny. I ett nästan hundra år gammalt protokoll från SPCI, Svenska Pappers- & Cellulosaingenjörsföreningen, diskuterades att luktfrågan var av största betydelse för branschens framtid.

Stora Enso är i full gång med att undersöka orsaken bakom problemet och vill inte kommentera händelsen mer innan utredningen är färdig. 

-  Det är inget ovanligt som har inträffat och även om det luktar illa är det ofarligt för allmänheten, säger Carl.

Läs mer om lukt från bruken Inte alltid doft av rosor från bruken

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.375