23948sdkhjf

Visualisering – Dags för Underhållsdagarna – del 1 i intervjuserie

Den 17-18 november är det åter dags för Underhållsdagarna. Då samlas underhållsbranschen på Skogshem och Wijk i Stockholm för att lyssna till intressanta talare och ta del av intressanta nyheter från utställare. I en serie intervjuer ger vi dig här en försmak av talarna. Arrangörer av Underhållsdagarna är vår systersite U&D och Riksorganisationen Svenskt Underhåll.

En av årets talare är Johan Lundell, ägare och konsult för Nodd, som ska hålla föredraget Ta hand om din data. 

Hej Johan, vad kul att du är en av talarna på årets Underhållsdagar. Hur påbörjades din resa inom detta?

En av anledningarna till att jag tog steget och startade Nodd för sex år sedan var alla olyckor och missförstånd som beror på otillräcklig kommunikation och informationsförluster, helt i onödan. Jag tycker att det är märkligt att trots att kartor och ritningar förändrat mänsklighetens historia, så sitter de flesta kvar med ”vägbeskrivningar” för sin information. Eller siffror, paj- och stapeldiagram. Då vet vi ju att siffror, paj- och stapeldiagram inte kan beskriva CAD-data, kartdata eller musikdata i närheten så bra som ritningar, kartor och musiknoter gör. 

Vad har fått dig att brinna för detta ämne?

Det handlar om rättvisa. Potent visualisering, som ritningar, musiknoter och kartor, gör att barn kan bygga lego de aldrig sett, vuxna kan sätta ihop IKEA-möbler de aldrig utbildats för att göra, musiker att spela musik de aldrig hört och orienterare att ta sig fram där de aldrig tidigare varit. Jag vill hjälpa svenska företag att höja säkerhet och effektivitet, öka delaktighet och snabba upp utvecklingshastigheten. Alla ska kunna vara med och utveckla.

Vilket budskap vill du att dina lyssnare tar med sig efter ha hört ditt föredrag?

Alla ska inte bara ha hört budskapet att potent visualisering är ett kraftfullt verktyg för digitalisering, utan också ha fått insikten. Man kommer att få se en hel del som aldrig visats förut och förhoppningsvis väljer många att gå hem och bestämma sig för att låta form bära betydelser på ett bättre sätt än någonsin tidigare.

För mer information besök gärna: Underhållsdagarna

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.219