23948sdkhjf

Svenskt gruvbolag vinner stor order i Mexiko

Epiroc har vunnit en stor order för gruvutrustning från mexikanska entreprenören CoMinVi för användning i flera underjordsgruvor runtom i landet.

– Förvärvet av denna nya utrustning är historisk, beror på CoMinVis tillväxt de senaste åren och utgör en konkurrensfördel för oss. Den kommer att säkra vår förmåga att omedelbart tillgodose våra kunders behov genom att ha de nödvändiga resurserna som gör att vi kan vara ett steg före vår konkurrens”, säger Rafael Villagómez Contreras, CoMinVis vd.

CoMinVi SA de CV, med säte i Guanajuato, Mexiko, grundades för 19 år sedan och fokuserar på entrepenadarbete för gruvindustrin.

CoMinVi har beställt flera olika Epiroc-maskiner, inklusive riggar för ortdrivning, produktionsborrning och bergförstärkning, samt lastare och gruvtruckar. Några av enheterna kommer att förberedas för automation och fjärrstyrning. Maskinerna kommer att användas vid flera underjordsgruvor i Mexiko där CoMinVi är entreprenör.

Utrustningens totala ordervärde överstiger 375 miljoner kronor.

Eftermarknadstjänster såsom underhållsansvar på plats och konsignationslager för reservdelar kommer att tillhandahållas av Epiroc.

Utrustningen kommer att levereras under 2021 och 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093