23948sdkhjf

Nu öppnar Danones mångmiljonsatsning

Som vi tidigare rapporterat avslöjade livsmedelstillverkaren Danone förra året att de investerar 140 miljoner kronor i utbyggnad av sin fabrik i Lunnarp på Österlen. Nu är det arbetet klart och nyligen invigdes den nya fabriken.

– Vi ser fram emot att förstärka vår roll som hub för innovation för växtbaserade produkter för Danone i Norden, och den ökade kapacitet vi får genom ombyggnaden. Jag är också särskilt glad över att vi valde att investera ytterligare för att installera solpaneler för att fortsatt verka för hållbar produktion i vår anläggning, säger Levente Kiss, fabrikschef Lunnarp i en kommentar.

Ombyggnationen har möjliggjort anställning för 16 nya medarbetare och kommer att leda till större volymer av Alpro och Proviva-produkter med produktionsstart i sommar. Den nya fabriken drivs helt av grön el och kommer delvis att drivas solceller.

– Det är ett gott betyg åt Tomelilla, Österlen och Skåne att Danone utvecklar sin verksamhet i Lunnarp. Vi ser stora möjligheter framåt. Det finns stor potential för ökad tillväxt och innovation inom livsmedelssektorn i Skåne och vi hoppas kunna stödja Danone i deras resa in i framtiden, säger Anette Thoresson (C), ordförande i kommunfullmäktige i Tomelilla kommun.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078