23948sdkhjf

Förhandlingarna klara: Så många får gå från bruket

Vi har tidigare skrivit om omstruktureringen vid Nordic Papers anläggning i Säffle. Nu är det klart hur många som får gå på grund av arbetsbrist. 

Nordic Paper ska ställa om produktionen vid anläggningen i Säffle och stänga massaproduktionen. Nu är de fackliga förhandlingarna avslutade  och nio personer får gå rapporterar Värmlands affärer.

– Det är fortfarande de cirka 20 arbetstillfällen som vi tidigare kommunicerat som är aktuella. Att det blir nio personer som sägs upp på grund av arbetsbrist beror dels på att några valt att säga upp sig av andra orsaker, dels nära förestående pensionering samt att vi har ett antal personer som har en tidsbegränsad anställning, förklarar Lars Löfquist, HR-direktör på Nordic Paper till Värmlands affärer. 

Nordic Papers produktionsanläggning i Säffle består idag av en massalinje och två pappersmaskiner som producerar naturliga greaseproofpapper. Pappret säljs för användning till olika typer av livsmedelsapplikationer exempelvis bakformar och bakplåtspapper.

Avsikten är att produktionen av pappersmassa i Säffle ska upphöra under fjärde kvartalet 2021 och ersättas med externt inköpt massa. För detta syfte har beslut även fattats om en investering under 2021 i anläggningen på omkring 70 miljoner kronor med syfte att framförallt effektivisera hanteringen av den externt inköpta massan.

Åtgärderna innebär att anläggningens årliga produktionskapacitet för papper ökar med cirka 10 procent. Beslutet leder enligt bolaget till en betydande minskning av anläggningens klimatpåverkan då användning av fossila bränslen kommer mer än halveras. Andra viktiga miljöeffekter är att utsläpp till vatten kommer minska kraftigt samtidigt som utsläpp till luft från massaprocessen upphör helt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095