23948sdkhjf

Storaffär ger ren energi i Brasilien

WEG har tagit hem en order för att leverera ett produktpaket till fyra kraftverk för biomassa i Brasilien. Ett stort projekt som ska producera ren energi till delstaten Roraima och därmed minska beroende av dieseldrivna kraftverk i regionen.

Kontraktet, som värderas till 7 miljoner dollar, har undertecknats med OXE Energia och innebär leverans av fyra kompletta uppsättningar turbogeneratorer, inklusive logistik, montering, idrifttagning, för kraftverk för biomassa.

Installationen sker på två olika platser. Vart och ett av kraftverken kommer att ha en generatorkapacitet på 11,5 MW och skall drivas av biomassa i form av flis från återplanterad skog, som det finns gott om i regionen. Elenergin som kommer att produceras har sålts av OXE Energia genom en av de auktioner som leds av Brazilian National Electric Energy Agency (Aneel).

-Med leveransen produceras ren elektrisk energi och är en del i ett strategiskt initiativ för hållbar utveckling i olika regioner i Brasilien, säger Paulo Sinoti, Energy Business Director inom WEG.

De fyra kraftverken utgör en del av säkerhetsplanen för el-försörjningen för delstaten Roraima, som sedan 2019 stoppade importen av el från Venezuela och blev helt beroende av lokala dieseldrivna kraftverk. Den dagliga bränsleförbrukningen är mellan 700 och 1 100 miljoner liter för hela delstaten Roraima.

Enligt Aneels ledning är denna auktion en milstolpe för Roraima. Från juni 2021 kommer delstaten att ha en tillförlitlig el-produktion med lokal produktion och i framtiden överföringsledningar, som ansluter Roraima till det nationella el-systemet. Detta kommer att dra industrier till delstaten och därmed ge bättre livskvalitet för folket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079