23948sdkhjf

De kan återstarta – kvalitativt resultat på järnmalm

Grängesberg Explorations resultat från den genomförda scoping-studien visar att det finns goda förutsättningar för återstart av Dannemoragruvan. Studien visar att det är möjligt att producera ett järnmalmkoncentrat av mycket hög kvalité.

Efter den omfattande studien visar det sig att det finns goda förutsättningar för Dannemoragruvan att producera ett järnmalmskoncentrat med 67,9 procent järnhalt. En halt som är högt efterfrågad på marknaden.

-Det är glädjande att vi kan presentera denna studie som visar på att det finns god ekonomisk potential för återstart av Dannemoragruvan. Scoping-studien visar att förutsättningarna finns att vi ska kunna producera ett koncentrat i världsklass som uppfyller de krav som ställs av stålindustrin för produktion av så kallat grönt stål, säger Christer Lindqvist, vd för Grängesberg Exploration Holding AB.

Om gruvan återstartas siktar man på en årlig produktion på 3 miljoner ton vilket ger produktion på 1,1 miljoner ton (torrt) högvärdigt järnmalmskoncentrat. Dock krävs det investeringar i anläggningar som uppgår till 116 miljoner dollar fram till och med produktionsstart.

Slutsatsen är nu att projektet bör tas till ett PFS-stadium (Pre-Feasibility). Det metallurgiska testarbetet som genomförts under scoping-studien visar tydligt att det finns en god möjlighet att öka järnhalten i koncentratet, vilket ytterligare skulle förbättra projektets livskraft och hållbarhet, med försäljning av en premiumprodukt med hög efterfrågan.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093