23948sdkhjf

Ahlstrom-Munksjö investerar 630 miljoner

Ahlstrom-Munksjö utökar sin verksamhet inom glasfiberväv. Företaget investerar 58 miljoner euro, cirka 630 miljoner svenska kronor i en unik produktionslinje i USA, för att stödja golvindustrin i Nordamerika.

Investeringen stärker företagets position som en av de ledande globala leverantörerna av högpresterande material. 

I den nya linjen kommer företaget att producera ett brett utbud av fiberduk av nonwoven, med huvudfokus på lyxig vinylkakel och golvvinylskivmaterial. Leveranser från den nya linjen förväntas ta fart i mitten av 2023.  

 -Investeringen i denna toppmoderna skumbildande glasfiberlinjen är ett stort steg i Ahlstrom-Munksjös globala tillväxtstrategi  marknaden för glasfibervävnad. I kombination med våra befintliga anläggningar i Finland och Ryssland kommer den nya produktionslinjen att stärka vår position inom detta område och befärsta vår globala position inom golvapplikationer men också genom att ge oss en unik plattform för att expandera till andra glasfibervävnadsapplikationer också genom att ge oss en unik plattform för att expandera till andra applikationsområden inom glasfibervävnad, säger Hans Sohlström, vd och koncernchef för Ahlstrom- Munksjö. 

Produktionslinjen kommer att installeras vid företagets anläggning i Kentucky, där företaget redan har en anläggning som utvecklar och producerar filtreringsmaterial för transporter och industriella applikationer.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109