23948sdkhjf

De får bygga SCA:s hamn

Peab ska på uppdrag av SCA Logistics bygga Tunadalshamnens nya containerhamn som ett led i skapandet av en transportinfrastruktur som är tänkt att flytta Sundsvall närmare såväl de globala exportmarknaderna som den skandinaviska hemmamarknaden.

SCA är inne i en mycket expansiv fas. Stora investeringar i Östrand och Ortviken gör det möjligt att mer än fördubbla de volymer av pappersmassa som ska transporteras från Sundsvallsregionen. Samtidigt handlar det delvis om nya kunder på marknader som ligger betydligt längre bort än tidigare.

Som vi tidigare berättat investerar nu SCA närmare en halv miljard kronor under en fyraårsperiod i en utbyggnad av den för koncernen så viktiga och delägda Tunadalshamnen i Sundsvall. Investeringen omfattar bland annat en ny containerhamn, nya ytor för godshantering och muddringsarbeten i hamnbassängen för att möjliggöra för mer djupgående fartyg att anlöpa hamnen.

Det står nu klart att Peab fått SCA Logistics uppdrag att bygga den nya containerhamnen i ett kontrakt värt omkring 249 miljoner kronor. Arbetet genomförs som en utförandeentreprenad i partnering med tänkt byggstart efter sommaren och färdigställande hösten 2023. Peab är redan i full gång med byggandet av den närliggande kombiterminalen som också är en vital del i den framväxande logistikparken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109