23948sdkhjf

Lägre resultat för Rottneros

Rottneros har publicerat sin delårsrapport januari-mars där de jämför med motsvarande period 2020. 

– Resultatet för kvartalet var inte tillfredsställande men men visar på en positiv utveckling, säger Lennart Eberleh vd och koncernchef. 

  • Nettoomsättningen minskade med till 542 (585) miljoner kronor. 
  • EBIT (rörelseresultat) för första kvartalet 2021 var 11 (48) miljoner kronor. Lägre försäljningspriser och lägre produktion påverkade resultatet negativt. Samtidigt har lägre rörliga och fasta kostnader bidragit positivt.
  • Nettoresultatet för första kvartalet 2021 var 5 (32) miljoner kronor. 
  • Såld volym uppgick till 112,0 (110,0) tusen ton tack vare stark efterfrågan på marknadsmassa.
  • Producerad volym uppgick till 102,5 (109,4) tusen ton. Det var framför allt den kalla vintern som påverkade produktionen negativt.

Flera investeringar är på gång eller har nyligen genomförts. I januari beslutade styrelsen om en rad investeringar för att minska utsläppen till vatten från Vallviks Bruk. Investeringarna uppgår till sammanlagt 33 miljoner kronor och är kopplade till brukets nyligen uppdaterade miljötillstånd. I början av april fattade styrelsen beslut om att investera ytterligare 40 miljoner kronor  i biopannan vid Rottneros Bruk i syfte att höja tillgängligheten och därmed minimera behovet av fossila bränslen för torkningen av massan. 

– Rottneros Packagings nya tillverkningslinje togs i drift i början av april. Därmed fördubblar vi kapaciteten i Sunne. Vi har intentionen att inleda ett samarbete med en centraleuropeisk papperstillverkare med målet att nå trågtillverkning i industriell skala på den europeiska marknaden, säger Lennart. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062