23948sdkhjf

Grängesberg Exploration rekryterar

Grängesberg Exploration Holding – Grangex bygger upp sin organisation för en snabb expansion. Bolaget utökar organisationen med Robert Hellingwerf som chefsgeolog och Ulf Storeng som teknisk chef. Deras fokus ligger på att utveckla bolagets projektportfölj.

- Den kompetens som Ulf och Rob bidrar med i Grangex utveckling stärker oss och är väldigt viktig för en effektiv projektutveckling i både Dannemora och Grängesberg. Jag är mycket glad över att de beslutat att engagera sig, säger Christer Lindqvist, vd för Grängesbergs Exploration Holdings.

Rob Hellingwerf har en PhD i malmgeologi från Universitetet i Amsterdam och har varit professor i ekonomisk geologi vid Göteborgs Universitet samt professor i tillämpad geologi vid Luleå Tekniska Universitet, LTU.

Sedan 2013 är Rob Hellingwerf professor i malmgeologi vid LTU. Han är sedan 1999 även ansvarig för utbildningen inom ämnesområdena geologi, malmgeologi och ekonomisk geologi vid Bergsskolan i Filipstad.  

Sedan 2003 är han certifierad European geologist och har mer än 35 års verksamhet som prospekteringsgeolog i Sverige och internationellt.

Ulf Storeng har utsetts till teknisk chef med fokus på anrikningsprocesserna för såväl järnmalmsprojektet i Dannemora som apatitprojektet i Grängesberg.

Ulf Storeng är bergsingenjör från LTU i Luleå och har en lång karriär bakom sig inom LKAB med fokus på järnmalmsanrikning och utveckling av återvinningsmetoder av apatit och därmed även sällsynta jordartsmetaller, REE.

Ulf har även tidigare driftserfarenhet från Dannemoragruvan dels som brytningschef och sedermera som teknisk chef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079