23948sdkhjf

Neste går med i eFuel Alliance

Neste har gått med i eFuel Alliance, som är en branschorganisation för industriell framställning av syntetiska flytande bränslen från förnybara källor.

Branschorganisationen eFuel Alliance där Neste nu gått med har sitt säte i Berlin och Bryssel och sammanför företag och organisationer som har det gemensamma målet att etablera och marknadsföra energi- och biobaserade flytande bränslen, för att minska utsläppen av växthusgaser från transporter. 

Globalt drivs för närvarande mer än 1,3 miljarder fordon av konventionella förbränningsmotorer. Utöver det finns det cirka  22 000 flygplan, där lösningar som elektrifiering och vätgas kommer ta längre tid. Dessa befintliga fordonsflottor kommer att fortsätta att finnas kvar under lång tid. Fossilfria bränslen är enligt Neste den enda hållbara lösningen att minska utsläppen av växthusgaser globalt från de befintliga förbränningsmotorerna.

– Syntetiska e-bränslen och hållbara biobränslen behövs, för att minska växthusgasutsläppen från transportsektorn, och göra det möjligt för EU att uppnå sina mål för 2050. Med Neste som ny medlem får alliansen en innovativ ledare och en stark global partner inom området förnybara bränslen. Att Neste ansluter sig till oss, innebär också att eFuel Alliance får ökad tyngd på europeisk nivå, vilket är ett viktigt mål i våra ansträngningar att förändra europeiska regelverk, konstaterar Ralf Diemer, vd för eFuel Alliance.

Neste har idage en diesel framställd av 100 procent förnybara råvaror. Bränslet är tillgängligt för kunder i Finland, Sverige, Nederländerna, Estland, Lettland och Litauen samt Kalifornien och Oregon i USA. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125