23948sdkhjf

Valstillverkaren bygger ut

De levererar valsar till allt från pappersbruk till stålverk. Nu bygger Triton Valsteknik i Grums ut, investerar i ny maskinpark och anställer.
 Vi har varit tvungna att investera för att klara av att leverera, säger Pär Welinder, säljchef på Triton Valsteknik.

Trots ett pandemiår med något minskad omsättning för andra kvartalet 2020 har hösten och vintern gått bra för företaget Triton Valsteknik

– Vi har fått in många fler ordrar som rör nytillverkningar och pappersbruksvalsar under den här perioden jämfört med samma period året innan, säger Pär Welinder, säljchef.

Triton Valsteknik tillverkar, reparerar och uppgraderar valsar åt fabriker som är verksamma inom såväl pappers- och kartong- som plast- och trä- och stålindustrin.

Den ökade efterfrågan det senaste halvåret har inneburit att företaget har investerat i flera led. Dels har de utökat sin maskinpark.

– Vi har köpt in nya CNC-maskiner och har behövt öka kapaciteten för att tillmötesgå vårt kundbehov, säger Johan Löfberg, platschef.

Ännu en investering är en ny och betydligt större lastbil som komplement till den befintliga lastbilsparken. I och med det kan Triton Valsteknik nu utöka sitt erbjudande mot framför allt pappersbruken.

– Vi kan nu frakta i stort sett alla vikter och storlekar på valsar, säger Johan Löfberg.

– Nu kan vi ta ansvar för hela kedjan. Som kund till oss kan man vara trygg i att produkten levereras av någon som kan och är van vid att hantera valsar, säger Pär Welinder.

En ny, 3000 kvadratmeter stor, mekanisk verkstad håller också på att byggas.

– Vi har idag omkring 50 anställda och är trångbodda. Vi expanderar för att kunna öka utbudet och kapaciteten. I och med det här kommer vi kunna ha ett mer optimerat flöde genom produktionen och får supermoderna och ljusa lokaler, säger Johan Löfberg.

Samtidigt finns ett konstant behov av att nyanställa.

– Hittills i år har via anställt fyra personer och allra helst skulle vi behöva anställa två till.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079