23948sdkhjf

Alfa Laval fokuserar på Danmark

Alfa Laval stänger sin fabrik i den engelska staden Eastbourne och flyttar istället jobb till Kolding, skriver JydskeVestkysten.

Den brittiska fabriken har mer än 90 anställda och Ole Rudbeck Petersen, vd för Alfa Laval Kolding, uppskattar att detta kommer att innebära 80 nya befattningar i Kolding.

- Vi tillbringar 2021 för att förbereda flytten och sedan flyttar vi företaget 2022 och 2023. Det tar ett år att flytta produktionen. Det kan mycket väl vara så att produktionen inte stängs förrän det tredje kvartalet 2023, och när vi går ut i så god tid handlar det om att vi har goda erfarenheter av att tillkännage saker tidigt. Vi kan hjälpa människor vidare, och då vet folk vad de har att relatera till, säger Ole Rudbeck Petersen till JydskeVestkysten.

Flytten är en del av en ny strategi på Alfa Laval. Fabriken i Eastbourne, som producerar pumpar för både livsmedelsindustrin och läkemedels- och kosmetikindustrin, står inför stora investeringar för att vara uppdaterade och där har de istället valt att flytta produktionen till Kolding, där stora uppgraderingar har gjorts de senaste åren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063