23948sdkhjf

Tidigare LO-ordföranden går till SSAB

Tidigare LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson rekryteras till SSAB som Senior Advisor för att stärka företagets samhällskontakter i Sverige, Norden och på EU-nivå.

– SSAB gör ett fantastiskt arbete för att förändra ståltillverkningsprocessen i grunden och minska koldioxidutsläppen i både Norden och världen. Genom Hybrit-initiativet har SSAB ändrat synen på svensk basindustri mer än något annat svenskt företag i modern tid. Industrin har en viktig betydelse för Sverige som nation och för vår konkurrenskraft och vårt välstånd. Jag ser fram emot att med min erfarenhet få bidra till och skapa förutsättningar för en ny svensk grön exportsuccé och nya gröna jobb, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Rekryteringen är ett led i SSABs ambition att leda den gröna omställningen i stålindustrin, vilket kräver en nära och god dialog mellan industrin och samhället i övrigt. 

Som ett av de största industribolagen i Norden har SSAB tagit på sig en uttalad ledarroll i omställningen. Det skapar både möjligheter och förväntningar på oss. I det arbetet är det nödvändigt att ha goda kontakter med samhälle, myndigheter och berörda intressenter. Jag är övertygad om att Karl-Petter, med sin långa erfarenhet från politiken och fackföreningsrörelsen och sitt stora engagemang för viktiga samhällsfrågor, kommer att kunna stötta SSABs gröna omställning på bästa sätt, säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist.

Karl-Petter Thorwaldsson har innehaft uppdrag inom svensk politik och den svenska och internationella fackföreningsrörelsen. Han har varit ordförande för Landsorganisationen i Sverige, LO och även för Arbetarnas bildningsförbund, ABF och för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU. Han är idag vice ordförande i världsfacket IFS.

Karl-Petter Thorwaldsson börjar sitt uppdrag på SSAB den 1 mars 2021. Han kommer att rapportera direkt till SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.115