23948sdkhjf

Northvolt har problem med Corona

Sedan årskiftet har 150 personer vid bygget av jättefabriken Nothvolt i Skellefteå testats positivt för corona. Dessutom har flera av dessa testats positivt för den brittiska mutationen av viruset.

I Västerbotten har smittspridningen ökat kraftigt den senaste tiden och i tisdags infördes särskilda regionala rekomendationer för länet. Enligt region Västerbotten har det dessutom varit en hög smittspridning av coronaviruset på byggarbetsplatsen av Northvolt i Skellefteå. För cirka en vecka hade 100 anställda smittats av corona, och enligt SVT rör det sig nu om 150 personer som smittats vid bygget sedan årsskiftet.

Av dessa 150 ska även ett flertal ha påträffats med den brittiska mutationen av viruset. Enligt Svenska Dagbladet rör det sig om cirka 27 anställda som visats positiva för den brittiska varianten.

För att stoppa smittspridningen har extra åtgärder satts in. De extra åtgärderna innebär att all personal som inte varit sjuka i corona det senaste halvåret ska testas innan de får återgå till arbetet.

– Prover med koppling till smittspridningen på Northvolt har fått en högre prioritet, säger Region Västerbottens smittskyddsläkare Stephan Stenmark till Region Västerbotten.


Foto: Northvolt

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125