23948sdkhjf

Waggeryd cell effektiviserar

Mer energi, renare vatten och bättre återvinning.

ATA timbers massabruk Waggeryd cell har under det senaste året genomfört stora investeringar och förbättringar för att effektivisera driften och skapa förutsättningar för att höja kapaciteten till 225 000 ton per år.

Ett nytt ställverk med inkommande kraftmatning har byggts, avgörande för att kunna öka produktionen till 225 000 ton per år. Mer tillgång till energi skapar bättre förutsättningar i alla processområden i fabriken från inkommande flis till utgående vatten.

I maj togs en ny ångåtervinning i drift, som återvinner upp mot 60 procent av den elektriska energi som används för att torka massan i slutet av processen. Återvinningen minskar behovet av gasol för värmning av torkluften.

 Under maj togs även ett nytt energieffektivt råvattenfilter i drift som gör att Waggeryd cell får renare vatten in till fabriken. Reningsverket har förbättrats för att öka stabilitet och hållbarhet, till exempel med ny utrustning för bättre hantering av ytslam.

Alla investeringar syftar till att stärka Waggeryds ställning som en av världens mest effektiva producenter av blekt kemisk-termomekanisk pappersmassa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109