23948sdkhjf

De projekterar bioproduktionsanläggningen

Metsä Fibre, som är en del av Metsä Group, har tilldelat Afry uppdraget att tillhandahålla projektledning och ingenjörstjänster för Metsä Fibres nya bioproduktionsanläggning i Kemi, Finland.

Metsä Fibres planerade bioproduktionsanläggning i Kemi, Finland, kommer att producera 1,5 miljoner ton mjukved och lövmassa årligen, liksom många andra bioprodukter.

Metsä Fibre har tecknat en avsiktsförklaring med Afry om ingenjörstjänster under den möjliga byggnationen av Kemi bioproduktionsanläggning. Afrys uppdrag gällande förprojektering av anläggningen fortsätt.

Metsä Group förväntar sig att vara redo att fatta ett beslut om investeringen på cirka 1,5 miljarder euro under hösten 2020.

Afrys uppdrag inkluderar projektledningstjänster för hela fabriken, inkluderat alla tekniska discipliner för Balance of Plant (BOP).

Afry kommer att ansvara för samordning av övergripande digitalisering av bruket med BIM (Building Information Modeling) och PIM (Process Information Modeling) för projektet, inklusive etablering av SSOT (Single-Source-of-Truth) -konceptet med digitala tvillingar som möjliggör användning av digitala verktyg för att öka prestandan i fabriken.

Kontraktet är villkorat för investeringsbeslut, Afry fortsätter arbetet med förstudien fram till slutligt investeringsbeslut.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093