23948sdkhjf

Ljudet som styr pannan

Acosense har genom att applicera metoden aktiv akustisk spektroskopi framgångsrikt identifierat olika driftlägen för sodapannor på pappersbruk. 

Syftet med projektet var att utreda nya metoder och angreppssätt för att beskriva sodapannans driftlägen, möjligheten att styra sodapannor på ett radikalt effektivare sätt samt ge möjlighet för kunden att agera vid förändringar i driften av sodapannan genom akustisk spektroskopi.

– Projektet visar att Acosense nu tar steget till att inte bara leverera analysvärden och egenskaper i realtid utan även levererar kompletta digitala optimeringslösningar för hela processavsnitt, säger Karl Nilsson, VD på Acosense.

Arbetet har utförts tillsammans med Nordic Paper Bäckhammar och Fraunhofer Chalmers Center inom ramen för en Processindustriell IT och Automation (PiiA)-utlysning. 

Givet resultaten från projektet skulle ett fortsatt arbete kunna leda till så mycket som 10% kapacitetsökning.hade som mål 

Detta arbete kommer nu följas upp med en ansökan för ett större projekt för att fortsätta digitalt optimera förbränningen i sodapannan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11