23948sdkhjf

Epiroc digitaliserar gruva

Epiroc har fått uppgiften att digitalisera ett chilenskt gruvföretags verksamhet, något som blir ett bärande element i ambitionen att stärka såväl produktivitet som säkerhet i gruvan.

Epiroc har ett väl etablerat samarbete med det chilenska gruvföretaget Pucobre eller Sociedad Punta del Cobre som det egentligen heter. Redan i dag ingår exempelvis produktionsborriggen Simba, ortdrivningsriggen Boomer, underjordslastaren Scooptram och gruvtrucken Minetruck i det chilenska företagets maskinpark. Därutöver förser Epiroc även Pucobre med förbrukningsvaror och service.

Nu utvidgas samarbetet ytterligare i och med att Epiroc fått uppgiften att digitalisera Pucobres gruvverksamhet som ett väsentligt led i ambitionen att stärka produktiviteten och säkerheten.

I uppdraget ingår att definiera nya arbetssätt och nya roller såväl som utveckling av ett integrerat informationshanteringssystem. En viktig del i den slutliga lösningen är Epirocs nya 6th Sense Mine Management Solution som gör det möjligt att kombinera Pucobres befintliga system med exempelvis Mobilaris schemaläggare och andra funktioner för uppgiftshantering och rapportering. Den nya lösningen är redan synlig i Pucobres nyetablerade kontrolltorn.

Systemet kan, enligt Epiroc, anslutas till kundens befintliga maskinpark oavsett märke eller modell. Enligt företaget ger 6th Sense nya möjligheter att optimera kundernas processer genom automatisering, systemintegration och informationshantering – något som utlovas möjliggöra en smart, säker och sömlös verksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093