23948sdkhjf

Uppdaterad: Stängde oljeplattform och evakuerade – chefen uttalar sig

Via helikopter har 115 personer evakuerats från Oljebolaget Enquest oljeplattform Thistle som ligger i Nordsjön på brittiskt farvatten. Detta sker efter att man gjort en inspektion under ytan.

-Plattformen har stängts ned under säkra förhållanden i enlighet med planerade procedurer, uppger en talesperson för bolaget för Upstream.

Bolaget beskriver evakueringen som en förebyggande försiktighetsåtgärd.

Uppdatering 16.00:

Till den skotska nyhetskanalen Northsound uttalar sig Bob Davenport, chef för företaget Enquests nordsjö-avdelning.

”Våra anställdas säkerhet är vår främsta prioritet. Vår offshore-chef tog förebyggande åtgärder för att flytta alla från plattformen efter gårdagens inspektion” säger Bob Davenport till kanalen.

Under eftermiddagen har representanter från fackförbundet uttalat sig i brittisk press om att man från Enquests sida bör vara öppna med vad exakt det är som hänt. Till Northsound säger en fackligt regionrepresentant att plattformen i fråga är känd för att arbetare vill undvika den, och att utrymningen är ”utan motstycke.”

Men exakt vad som hänt har Bob Davenport inte uttalat sig om.

”Vidare inspektion ska göras, och plattformen kommer att fortsätta vara stängd tills dess att undersökningen avslutats och nödvändiga åtgärder vidtagits” säger han till Northshound.

Artikeln kan komma att uppdateras när mer information kommer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156