23948sdkhjf

Regeringen avslår ansökan - "Olyckligt beslut"

Regeringen har beslutat att avslå ansökan om koncession för en naturgasledning mellan Swedegas terminal för flytande naturgas i Göteborgs hamn och stamledningen för naturgas.

Läs också: Gröna industrinyheter i budgeten

Regeringen anser i nuläget att den föreslagna anslutningen riskerar att försvåra övergången från naturgas till biogas och därmed försena omställningen. 

Swedegas har lagt ut en skrivelse på sin hemsida där de bland annat säger: 
"Vi tycker att det är ett olyckligt beslut då det riskerar att begränsa tillgången till gas för rederier som ställer om från oljebaserade till mer miljö- och klimatvänliga fartygsbränslen. Gas som fartygsbränsle minimerar de hälsofarliga utsläppen av svavel, kväve och partiklar samt minskar utsläppen av koldioxid, och är därför ett attraktivt alternativ till dagens bränslen."

Bolaget har idag en mindre anläggning i hamnen för både flytande natur- och biogas (LNG respektive LBG).

Swedegas skriver ytterligare:

"Eftersom infrastrukturen är flexibel och kan användas för både naturgas och biogas finns inga risker att bygga in sig i ett fossilberoende. Vårt mål är att bidra till omställningen till förnybart genom att med vår infrastruktur förse sjöfarten, industrin och hushållen med grön gas, främst biogas"

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078