23948sdkhjf

Efter omfattande omstrukturering och varsel – nu rekryterar de 

Energibolaget OKG har sedan beskedet att kärnkraftreaktorerna O1 och O2 ska läggas ner minskat personalstyrkan med drygt 300 anställda. Nu startar de en omfattande rekryteringskampanj. 

OKG har nu anpassat verksamheten till rådande förutsättningar, meddelar de i ett pressmeddelande, och tar därför nu siktet på att trygga samhällets behov av helt fossilfri el.  

Ett steg på vägen är att rekrytera. Under oktober och november ska företaget rekrytera ett 20-tal personer till att börja med. 

– Vår ambition är nu inte bara att säkra de kompetenser vi behöver. Vi har höga förväntningar på att samtidigt kunna berika mångfalden inom vår organisation genom att hitta nya medarbetare med skilda erfarenheter och värdefulla olikheter. Det innebär att vi välkomnar sökanden som är såväl erfarna som nyutexaminerade och generalister likväl som specialister, säger Lotta Sätterlund, personalchef OKG. 

Under omstruktureringen som bolaget gjort de senaste fyra åren har antalet anställda minskats till knappt 600, och antalet inhyrda tjänster har minskats. Så sent som i mars i år varslade företaget 30 anställda i Oskarshamn. Men nu finns alltså ett antal lediga tjänster. 

– Vi har i första hand ett stort behov av utredningsingenjörer inom olika verksamhetsområden. Men vi behöver dessutom bland annat konstruktörer, inköpare, organisationsutvecklare och säkerhetsingenjörer, säger Lotta Sätterlund. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156