23948sdkhjf

Den här ska förvandla rishalm till bioenergi

Valmet kommer att leverera ett förbehandligssystem till PRAJ Industries för deras andra generationens bioraffinaderiprojekt i Indien. Leveransen är planerad till år 2020. Ordern ingick i Valmets orderingång för tredje kvartalet 2019. Värdet på ordern avslöjas inte.

PRAJ uppför den första av fyra andra generationens integrerade bioraffinaderiprojekt i Indien, kontrakterade av ledande företag på oljemarknaden.
– Vi är väldigt stolta över att vara en viktig del i omställningen till fossilfria bränslen i Indien. Valmet har under många år fokuserat på att utveckla teknik för nya och framväxande bioteknologier. Vi ser fram emot att fortsätta det utmärkta samarbetet med PRAJ och vi bedömer att efterfrågan kommer att öka på andra generationens etanol i Asien och globalt, säger Tomas Jonsson, Sales Manager på Biomass Conversion Technology Unit, Pulp and Energy, Valmet.

I Valmets leverans ingår ett förbehandlingssystem för biomassa. Tekniken passar  för det inledande hydrolyssteget vid framställning av bioetanol. Valmet har erfarenhet av mer än 10 leveranser. Med den här tekniken kan restmaterial som till exempel rishalm användas för att producera klimatvänliga biobränslen. Det här är Valmets första kommersiella order i Asien för framställning av andra generationens etanol och den första leveransen till PRAJ.

Valmet kommer att leverera utrustning och montageövervakning, främst från Sverige och Indien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078