23948sdkhjf

2000 får gå från Sandvik

Sandvik har beslutat att säga upp totalt 2000 personer. Hur detta kommer påverka verksamheten i Sverige är ännu inte klart men då bolaget har 25 procent av sin personal i Sverige kommer säkerligen även bli uppsägningar här. 

Minskningen gäller utöver de 450 anställda som redan fått lämna bolaget under året. 

– Jag förväntar mig totala besparingar på cirka 1,4 miljarder kronor, som borde börja få genomslag redan mot slutet av året, säger vd Björn Rosengren.

Samtidigt har Sandvik beslutat satsa på utökad verksamhet inom additivt tillverkning. De har nämligen förvärvat en andel om 30 procent i det privatägda italienska bolaget Beam IT, en leverantör av tjänster inom additiv tillverkning i metall och 3D-printade komponenter för krävande användningsområden.

– Additiv tillverkning är en sektor som utvecklas snabbt och det finns ett behov av partners med de avancerade specialistkunskaper och resurser som krävs för att hjälpa industriella kunder att utveckla och lansera deras program inom additiv tillverkning, säger Kristian Egeberg, chef för Sandviks division Additive Manufacturing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093