23948sdkhjf

Ny vd på massabruket

Nu vill de öka produktionen ytterligare.

I början av maj tillträdde Julia Törnberg som VD för BCTMP-massaproducenten Waggeryd Cell som ägs av ATA Timber med verksamhet i södra Sverige. 

Julia Törnberg efterträder Ulf Karlsson som efter över 20 år som VD på Waggeryd Cell trappar ned sin inblandning på massabruket men lämnar inte helt utan stannar kvar som senior rådgivare. 
– Ulf Karlsson har under sin tid som VD på Waggeryd Cell byggt upp en massafabrik i världsklass. Som ägare har vi alltid haft stor respekt för Ulfs kunskap och engagemang. Ulf är utomordentligt professionell och vi vill tacka för de här åren. Samtidigt önskar vi Julia Törnberg välkommen som VD, säger Tage Andersson, grundare och ordförande för ATA Timber.

Julia Törnberg har arbetat på företaget sedan 2008, först som miljöansvarig och senare som vice VD.

– Det är med stor glädje jag tar mig an uppgiften som VD på Waggeryd Cell. De betydande investeringar som har gjorts över åren och övrig utveckling av verksamheten har gjort Waggeryd Cell till ett av de modernaste BCTMP-bruken i branschen med en tydlig miljö-och hållbarhetsprofil, säger Julia Törnberg, nytillträdd VD på Waggeryd Cell.

Ursprungligen byggdes Waggeryd Cell för en kapacitet på 60 000 årston men efter ett omfattande investeringsprogram, vilket påbörjades tio år efter uppstarten, har produktionen stegvis höjts till dagens 175 000 ton. Nyligen lämnades en ansökan in för att öka produktionen till 250 000 årston. Under 2018 nådde Waggeryd Cell ett nytt årsproduktionsrekord

En investering på ca 70 miljoner kronor som innebär en egen transformatorstation är pågående och beräknas vara klar till sommaren 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109