23948sdkhjf

Bygger nytt i Norge

Nippon Gases säkrar framtida gasleveranser genom att investera 200 miljoner norska kronor i en helt ny luftgasfabrik i Verran kommun som ligger cirka 100 km norr om Trondheim . Satsningen under 2020 är viktig for att tillgodose leveranser för kunder inom växtområden så som fiskuppfödning, processindustri och off-shore verksamheter från Mitt-Norge och norröver samt för Svenska kunder i Jämtlandsregionen.

– I en stadigt växande marknad ser vi investeringen av en ny luftgasfabrik som nödvändig för att täcka efterfrågan av flytande oxygen och nitrogen i området. Spadtaget tas redan under våren 2019 och vi förväntar oss att första fyllda tankbilen lämna fabriken under 2:a halvåret 2020», säger Lars Borgli, VD på Nippon Gases Norge.

Luftgasfabriken kommer sysselsätta 2 anställda och indirekt 5-10 personer kopplade gastransporter och underhåll. Flera viktiga saker bidrog till valet av placeringen; underlättande av etableringen och ett särskilt gott tillmötesgående från den lokala näringslivsavdelningen i kommunen, byggklar tomt, tillgång av vatten för industribruk, vägförbindelser, kaj på industriområdet samt nödvändig strömtillgång från el-leverantören NTE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111