23948sdkhjf

Stora Enso storsatsar på mässan Plastteknik Nordic

Stora Enso ställer för första gången ut på Plastteknik Nordic, som går den 8-9:e maj på Malmömässan. Företaget vill genom sitt deltagande öka kunskapen om det träfiberbaserade biokompositgranulat, som sedan 2018 produceras vid Stora Ensos fabrik i halländska Hyltebruk.

Plastteknik Nordic arrangeras nu för 10:e gången i Malmö i Easyfairs regi. Mässan kännetecknas av materialinnovation och i år riktas mycket av mässljuset på hållbara material och alternativ till fossilbaserad plast. Nu har Stora Enso valt att ansluta sig till mässan.

– Vår vision är att erbjuda en mötesplats, där branschöverskrivande affärsrelationer byggs som främjar hållbar innovation. Att Stora Enso nu vill investera i mässan, är en viktig milstolpe för oss, säger Charlotta Nordenfelt, projektledare.

Stora Enso kommer att ha en egen yta i mässhallen. Där visar de bl.a. upp DuraSense, som alltså är ett biokompositgranulat. Materialet är en blandning av träfibrer, polymerer och tillsatser och används som råmaterial vid formsprutning och extrudering av produkter som traditionellt tillverkas uteslutande av plast.

– Det finns en ökad efterfrågan på marknaden för att minska användningen av fossila material i plast genom att ersätta dem, utan att äventyra produktegenskaperna. Varumärkesägare letar därför efter en ekonomiskt hållbar lösning för att klara av en grön omställning, och sänka sin miljöpåverkan och koldioxidavtryck, säger Patricia Oddshammar, chef för biokompositverksamheten på Stora Enso.

Stora Enso ser ett ökat intresse från traditionella producenter att samarbeta, för att kunna möta den förändrade kravbilden.

– Vi är glada över att kunna möta och nätverka med nyckelaktörerna inom nordisk polymerindustri, för att skapa insikt och förstå hur vi kan hjälpa till att förbättra plastprodukter, säger Patricia Oddshammar.

Patricia Oddshammar kommer också att gästföreläsa på talarscenen. Dessutom kommer besökare att kunna äta sin lunch på Stora Enso-caféet på mässområdet, där det är premiär i Malmö för de nya engångsbesticken gjorda av biokompositer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.781