23948sdkhjf

Han blir ny gruvchef

Henrik Ager blir ny chef för Sandvik Mining and Rock Technology och blir medlem av Sandviks koncernledning. För närvarande är Henrik chef för divisionen Rock Tools inom Sandvik.  

Henrik Ager har mer än 16 års erfarenhet inom gruvindustrin och han har bland annat bott flera år i Sydafrika. Dessutom har han arbetat i Australien, Sydamerika, Indien och på andra viktiga gruvmarknader.

På Sandvik har Henrik Ager tidigare haft positionen som chef för divisionen Global Equipment samt varit strategiansvarig för Sandvik Mining and Rock Technology. Innan han anslöt till Sandvik år 2014 har han också haft flera ledande positioner inom McKinsey, Ericsson och ett antal högteknologiska ´start-ups´.

− Jag är övertygad om att Henrik Ager med sin erfarenhet, redan bevisade ledarförmåga och utmärkta resultat inom Sandvik har de egenskaper som behövs för att leda Sandvik Mining and Rock Technology framåt. Henrik har ett stort engagemang för att fortsätta stärka Sandvik Mining and Rock Technologys marknadsposition och kundrelationer, samt vidareutveckla eftermarknaden och fortsätta att dra nytta av ett decentraliserat arbetssätt. Därmed säkerställs vår ledande position inom automatisering, elektrifiering och hållbarhet, säger Sandviks VD och koncernchef Björn Rosengren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078