23948sdkhjf

Simulera direkt i molnet

Trött på sega datorer vid simulering? Det senaste är att genomföra datorsimulering direkt i molnet istället för på enskilda datorer. Ett exempel är mjukvaruföretaget ANSYS som nu har lanserat sin tjänst ANSYS Cloud som gör att ingenjörer kan få tillgång till molnbaserad simulering och extra datorkraft direkt inifrån företagets programvara.

Ingenjörer som arbetar med simulering kan därmed analysera sina modeller och designvarianter på kortare tid. För tjänsten används Microsoft Azures molnlösning och det minimerar behovet av ytterligare applikationer, egna beräkningskluster och nya avtal med tredjeparts molnleverantörer.

– Med molnbaserad simulering når vi resultat på kortare tid och det inbyggda gränssnittet gör det attraktivt att börja använda, säger Jon Everitt huvudansvarig för aerodynamik på Altaeros.

Tanken är att även små och medelstora företag ska få tillgång till samma simuleringskapacitet som tidigare varit förunnat stora teknologiföretag. Större organisationer, som redan investerat i egen datorkapacitet, kan också dra nytta av systemet för att hantera toppar när de egna systemen är utnyttjade fullt ut.

–  Det här gör att vi kan utföra stora och komplexa uträkningar på bara några timmar, istället för dagar eller veckor, något som leder till betydande tidsbesparingar, säger Luis Baikauskas processingenjör på Hytech Ingeniería.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062