23948sdkhjf

Södra vill ha fler kvinnliga ingenjörer

Södra tycker det är viktigt att fler kvinnor blir ingenjörer. Därför är de huvudsponsor till temadagen Introduce a girl to engineering day (IGEday), vilket är ett initiativ av Womengineer med målet att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer.

Den 29 mars kommer Södra, för andra året i rad, att öppna dörrarna till sina tre massabruk i Värö, Mörrum och Mönsterås för att ta emot unga tjejer och icke-binära personer mellan 13–19 år som är nyfikna på ingenjörsyrket. Huvudkontoret i Växjö kommer också att hålla öppet denna dag. 

 – Ingenjörsyrket är i dag väldigt mansdominerat och vi tycker det är viktigt att attrahera fler tjejer till industrin. Som bransch måste vi göra saker gemensamt och öka jämställheten på våra arbetsplatser. Att inspirera tjejer i tidig ålder till ingenjörsyrket är viktigt för Södras och Sveriges framtida konkurrenskraft, säger Christer Thörn, HR-direktör på Södra, till Process Nordics systertidning Skog Supply.  

Han berättar att Södra, som en del i sina hållbarhetsmål, har som målsättning att ha minst 30 procent kvinnliga medarbetare år 2020. 

Under dagen kommer ungdomarna att få lära sig hur det går att arbeta med teknik och ingenjörskap på ett utvecklande och hållbart vis och få en inblick i hur Södra varje dag forskar kring nya produkter, förädlar trä och producerar pappers- och textilmassa. 

– Det är viktigt att informera tjejerna om att det finns många olika plattformar som de kan jobba på inom industrin om de väljer att utbilda sig till ingenjör, vilket vi har inom Södra. Därför tycker vi också att det är viktigt att de får träffa andra kvinnliga ingenjörer hos oss som de kan ha som förebilder, säger Christer Thörn. 

FAKTA
IGEday

När: 29 mars
Ålder: 13-19
Var: Södras massabruk i Värö, Mörrum och Mönsterås och huvudkontoret i Växjö.
Sista anmälningsdag: 17 februari
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.016