23948sdkhjf

Köper elfordonstillverkare för gruvor

Sandvik förvärvar privatägda Artisan Vehicle Systems, en tillverkare av batteridriven utrustning för underjordsgruvor, baserad i Camarillo, Kalifornien, USA.

Bolagets kärnteknik är batteripaket, drivsystem för fordon, batteridrivna elfordon och mjukvarubaserade styrsystem. Artisans lastare och truckar för underjordsgruvor är utrustade med dessa  batteridrivna drivsystem.
− Jag är nöjd att se det här strategiska förvärvet av Artisan så kort efter förra årets öppnande av Sandviks toppmoderna innovations- och utvecklingscenter för batterier och elektrifiering i Åbo, Finland. Det är i linje med vår ambition att vara ledande inom marknaden för batteridrivna fordonslösningar, säger Lars Engström, chef för Sandvik Mining and Rock Technology.

Artisan kommer att utgöra en affärsenhet i divisionen Load and Haul, inom Sandvik Mining and Rock Technology.
− Området där Artisan är baserat är en föregångare inom elfordonsutveckling. Det kommer att vara vårt nya fotfäste inom forskning och utveckling som kompletterar den kompetens vi har i Finland. Kombinationen av våra kunskaper och färdigheter skapar en mycket stark plattform, säger Mats Eriksson, chef för Load and Haul Division, Sandvik Mining and Rock Technology.

Artisan är ett "start-up bolag" som under 2017 hade intäkter på 12,3 miljoner USD och omkring 60 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109