23948sdkhjf

Sandvik digitaliserar gruva

Sandvik har säkrat en  order på en omfattande digitalisering av Hindustan Zincs gruva Sindesar Khurd (SK) i Indien, baserat på mjukvaruplattformen Sandvik OptiMine. Det blir ett av de mest heltäckande digitala projekten globalt i gruvindustrin, vilket möjliggör en integrerad lösning för driften av hela den mobila flottan under jord.

― Vår digitala plattform OptiMine är tekniskt ledande i industrin och oberoende vad gäller leverantör av gruvutrustningen vilket möjliggör att Hindustan Zinc uppnår världsklass gällande säkerhet, effektivitet och produktivitet i gruvan SK. Jag är nöjd att vår tekniska lösning säkerställer den här implementationen, säger Lars Engström, chef för Sandvik Mining and Rock Technology.

För den här installationen samarbetar Sandvik med Newtrax Technologies Inc., vilka levererar personalpositionering genom smarta säkerhetshjälmar, positionering och datainsamling för den totala mobila flottan under jord, inklusive utrustning från andra leverantörer än Sandvik, vilket totalt utgör mer än 150 borriggar, lastare, truckar och annan utrustning. Lösningen från Newtrax kommer att vara fullt sammankopplad med den digitala plattformen från Sandvik, med hjälp av IBM Watson-IoT, vilket skapar en helt integrerad lösning för driften av gruvan SK.

Hindustan Zinc är en av världens största integrerade producenter av zink samt en av de ledande producenterna av bly och silver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438