23948sdkhjf

Ny kylprocess lanseras på FoodTech

En utmaning inom livsmedelsindustrin är att tillräckligt snabbt kunna kyla ner processade och flytande livsmedel för att minska risken för bakteriell tillväxt före paketering eller distribution.

AGA lanserar nu ACCU-CHILL Sauce Cooling – en ny produkt där flytande kväve via en patenterad kryoinjektionsteknik sprutas in direkt i livsmedlet som kan kylas ned på bara några sekunder. Produkten lanseras i samband med den pågående FoodTech-mässan i danska Herning.

– Processen med flytande kväve säkerställer att såser och soppor bibehåller smak, struktur och kvalitet bättre än när man använder traditionella kylmetoder, säger Peter Jansson, chef för Affärsområde Livsmedel på AGA Gas.

Tekniken innebär att flytande kväve - som har en temperatur på -196 grader - sprutas direkt in i soppan eller såsen, detta ger en snabb och energieffektiv kylning. Energin från det kalla kvävet fördelas snabbt och effektivt i den varma produkten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094