23948sdkhjf

Hon tar hand om skogens hållbarhet och kommunikation

Caroline Rothpfeffer har utsetts till kommunikations- och hållbarhetschef på Skogforsk. Caroline är 47 år och kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef med fokus på skogsfrågor och kommunikation kring skog och skogsbruk på BillerudKorsnäs. Dessförinnan har hon arbetet med miljöfrågor och skogsskötsel både på BillerudKorsnäs och Holmen Skog. Caroline har en gedigen och bred samlad erfarenhet av forskning och utveckling, hållbarhetsfrågor, skogsbrukets huvudfrågor och därtill kommunikationserfarenhet. Tjänsten som kommunikations- och hållbarhetschef är nyinrättad.

– Hon får en utmanande roll att stärka vår tillämpade forskning och kommunikation, och parallellt med det även bygga upp en mer aktiv samhällsdialog – inte minst gällande skogsbrukets hållbarhetaspekter, säger Charlotte Bengtsson, vd.

– Skogforsk är inne i en spännande fas då hållbarhet ska integreras i alla steg och processer. Behovet av att föra ut vetenskapliga resultat i praktiken och i samhällsdebatten har aldrig varit större och där ser jag att Skogforsk har mycket att bidra med, säger Caroline Rothpfeffer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079