23948sdkhjf

Mässa lockade tjejer

Mässan Scanautomatic och Processteknik höll speciellt evenemang för unga tjejer.

I går på sista dagen av mässan Scanautomatic och Processteknik hölls evenemanget Young Women Inspiration. Det innebar en lunch för att inspirera unga tjejer att välja en framtid inom teknikbranschen.

Lunchen inleddes med presentationer av fem kvinnor som idag arbetar med tekniska yrken. Med på lunchen fanns också studenter från Chalmers.
Målgruppen är tjejer i årskurs 9 och en av dessa var Nguyen Thi Dang Anh som tyckte det var intressant.

– Jag var inte varit så intresserad av teknik tidigare men nu har jag börjat tänka på att välja ett teknikyrke. Det är spännande se hur olika maskiner fungerar och hur de påverkar människa och miljö.

Efter lunchen genomfördes en rundvandring på mässan, där deltagarna fick möta olika företag som berättade om vilka karriärmöjligheter det finns hos just dem, bland företagen fanns ABB, Rejlers och Siemens. En av dem som tog emot tjejerna på rundvandringen var Gunnel Karlson, säljare hos Samson mät- och reglerteknik.

– Vi få tjejer som finns i branschen vill ha fler kvinnliga kollegor. Tjejer har ofta mycket driv och är ambitiösa.

Lunchen arrangerades av Svenska Mässan tillsammans med Göteborgs Tekniska College, Volvo Cars, SKF Tekniska gymnasium och Chalmers tekniska högskola.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094