23948sdkhjf

Kuka öppnar ett Tech Center i Göteborg

En hemvändare från den amerikanska verksamheten blir ansvarig för enheten.
Kuka Tech Center är anläggningar där kunderna kan lära sig mer och testa möjligheterna med Kukas robotar.

De finns på flera olika ställen i världen. Sedan den 1 oktober finns en sådan enhet även vid kontoret i Göteborg. Det är företagets första Tech Center i Norden.

Den som får ansvaret för verksamheten är Andreas Verga som de senaste två åren har varit stationerad i USA.

– Närmast kommer jag från en tjänst som Technical Account Engineer på Kuka i San Fransisco. Där har jag jobbat med de flesta stora tech-företagen i Silicon Valley, säger Andreas Verga enligt ett pressmeddelande.

Tanken med den här satsningen är att komma närmare kunderna och hjälpa dem reducera tiden det tar att starta upp en robotiserad produktion.

Kukas Tech Center i världen är specialiserade på demonstrationer som är anpassade för olika typer av branscher. Det kan handla om till exempel atomkraft, svetsning eller elektronik.

Det nordiska centret får en mer "allround"-inriktning och ska kunna serva alla förekommande industrigrenar som finns representerande bland de kunderna i regionen.

Andreas Verga är utbildad inom automation och utveckling och är anställd vid företaget sedan 2008.

Kuka menar att satsningen innebär spännande möjligheter i samarbetet med de nordiska kunderna. Placeringen i Göteborg ses som helt rätt mot bakgrund av närheten till företag verksamma inom de Göteborgsbaserade klustren fordon, läkemedel och medicinteknik.

– Med sin tidigare bakgrund inom bolaget och sina erfarenheter från USA är Andreas Verga helt rätt person för uppdraget. Vi är glada över att ha honom tillbaka hos oss här i Göteborg, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på Kuka Nordic, enligt pressmeddelandet.

Kuka omsätter globalt omkring 30 miljarder kronor. Företaget har 12 300 medarbetare. Delevererar allt från enskilda komponenter till helautomatiserade anläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062