23948sdkhjf

Automatiserar och robotiserar

LK Precision investerar i verksamheten. Skogåsföretaget har flera maskiner som går dygnet runt, sju dagar i veckan.
De har funnits sedan 1984 och är belägna i Skogås i Huddinge strax söder om den centrala delen av Stockholm.

Företaget tillverkar industridetaljer för branscher som kräver hög precision och prestanda. LK Precision är en del av den börsnoterade verkstadskoncernen Xano som består av flera olika företag.

– GE (General Electric) är en väldigt stor kund till oss. Vi levererar också mycket till optikindustrin, säger LK Precisions vd Mathias Johansson till Metal Supply.

Under året har Skogåsföretaget automatiserat och robotiserat. Följden har blivit ökad effektivitet och bättre nyttjandegrad i verksamheten.

Flera av deras maskiner går nu i treskift, alltså dygnet runt, sju dagar i veckan.

– Det funkar väldigt bra. Det är få stopp och en säker produktion, säger Mathias Johansson till Metal Supply.

En maskin från tyska Hermle har till exempel blivit kompletterad med en robot från Fanuc. Den senare tål extremt mycket och betalar sig enligt företaget redan efter ett enda år.

– Jag lägger i princip bara upp klossarna i aluminium här på rullbandet, och sedan sköter roboten resten. Ja robotarna har skapat en win-win-situation. Jag får mycket mer tid över jämfört med tidigare. Tid jag kan använda till andra moment. Utnyttjandegraden har ökat med hela 76 procent, säger Patric Billsjö vid företaget enligt ett pressmeddelande.

Det är han som övervakar och servar fräsen med råmaterial.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078